tejszínes, kukoricás burgonyaleves lazaccal

2013. február 11., hétfő

Zellerkrémleves kéksajttal

Egy forró leves mindig jólesik, különösen a hideg, téli estéken.  Ez a változat egy nagyon egyszerű krémleves, meglepően finom, még a zöldséget nem szerető fiam is szívesen eszi. Lássuk mi kell hozzá:



Hozzávalók:

1 db nagy fej zeller (kb. 1/2 kg)
2 gerezd fokhagyma
1 db közepes burgonya
1,5 dl tej
1,5 dl tejszín
2 db bio zöldségleves kocka
olívaolaj
bors
reszel szerecsendió

Elkészítés:
Hámozzuk meg a zellert, vágjuk kis kockákra, ugyanígy a burgonyát is. Pucoljuk meg a vöröshagymát, fokhagymát és vágjuk apróra.
Egy közepes nagyságú fazékba öntsünk olajat, kicsit melegítsük, majd jöhet bele a kétféle hagyma, fonnyasszuk meg. Ezután tegyük bele a zellert és a burgonyát, kicsit pároljuk meg, kb. 2-3 perc. Öntsük fel annyi nem túl hideg  vízzel, hogy éppen ellepje, tegyük bele a leveskockákat, sózzuk, fedjük le és főzzük puhára a zöldségeket. 
Amikor megfőtt a zeller, öntsük hozzá a tejet. Éppen egyet forrjon, ezután botmixerrel pürésítsük a levest. Egy kis tálba öntsük bele a tejszínt, merjünk rá 2 merőkanál forró levest, keverjük össze, ha átmelegedett, önthetjük bele a levesbe, és ezzel együtt is óvatosan csak egyet forraljunk rajta.
Merjük tányérokba, szórjuk meg ízlés szerint borssal, szerecsendióval és apró kockára vágott kéksajtot is tehetünk a tányérokba. Az én gyerekeim frissen reszelt sajttal is nagyon szeretik, tehetünk mellé meleg pirítóst is. Hétköznap vacsorára ennél több nem is kell.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése