tejszínes, kukoricás burgonyaleves lazaccal

előétel, vendégváró

Paprikatekercsek tonhallal töltve


A blog címéhez illően az első bejegyzés legyen egy paprikás recept. Annál is inkább, mert most szezonja van a kápia paprikának, a piacokon most nagy mennyiségben fellelhető.  Előételnek, de könnyű vacsorának is el lehet készíteni. Az a jó benne, hogy az elkészítési folyamatot meg lehet szakítani, így ha el kell rohanni a gyerekért az óvodába vagy iskolába, félre lehet tenni, és ha hazaértünk, folytathatjuk. Ha vendégeknek készítjük, egyáltalán nem árt neki, ha 1-2 napot a hűtőben tölt.


Mi is kell hozzá:
3 db piros paprika (lehet Kápia vagy Kalifornia)
1,5 dl olivaolaj
2 ek. citromlé
5 ek. vörösborecet (vagy egyéb finom ecet)
2-3 gerezd fokhagyma
1 tk. őrölt pirospaprika
1 tk. szárított chili (elhagyható)
2-3 tk. kristálycukor (ízlés szerint)
2 ek. kapribogyó (elhagyható)
20 dkg tonhalkonzerv, lecsepegtetve

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük, a paprikát megmossuk, lecsepegtetjük. A rácsra helyezve, időnként megforgatva addig sütjük, míg hólyagos nem lesz a héja. Fogóval kiszedjük és egy zacskóba beletesszük, itt hagyjuk kihűlni.
  2. Miközben sül a paprika elkészítjük az öntetet: az olivaolajat, citromlevet, ecetet, pirospaprikát, az apróra vágott vagy reszelt fokhagymát, a csilit és a cukrot egy kis tálban jól összekeverjük.
  3. A kihűlt paprikáról nagyon könnyen le lehet húzni a héját. Ha kápia paprikával dolgozunk, akkor hosszában kettévágjuk, ha kalifornia paprika akkor három felé, kimagozzuk, kitisztítjuk. A paprikacsíkokat egy tálba rakjuk és meglocsoljuk az öntettel. Hűtőbe rakjuk. (Ez az a pont, amikor több időnk van elintézni az egyéb teendőinket.)
  4. A kapribogyót összekeverjük a tonhallal. A paprikacsíkokat kivesszük a tálból, lecsepegtetjük és lapostányéron dolgozunk vele tovább. A paprikacsíkokat megkenjük a tonhallal, feltekerjük és fogpiszkálóval összetűzzük. Fogyasztásig hűtőbe rakjuk, akár előző nap is elkészíthető. Nem túl hidegen inkább szobahőmérsékleten tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése