tejszínes, kukoricás burgonyaleves lazaccal

2013. február 13., szerda

Süti piros gyümölcsökkel, dióval, mandulával

Valentine nap. Lépten-nyomon beleütközünk, nem lehet nem észrevenni, hogy mindenhol felütötte fejét: a kirakatokban, virágüzletekben, áruházakban, mindenki ajánl valamit Valentin napra. Most már ha akarjuk, ha nem ez az angolszász ünnep lábát vetette kis hazánkban is. Nem csak a szerelmesek ünnepe, de a szereteté is, ami valljuk be őszintén manapság mindenkire ráfér.  Szeretetünket a többiek felé nagyon sokféleképpen kimutathatjuk, például egy nagy gonddal elkészített különleges vacsorával, süteménnyel :-). Az alábbi recept nagyszerűsége egyszerűségében rejlik, munka után is könnyen elkészíthető. 



Hozzávalók:
14 dkg darált mandula vagy dió
14 dkg vaj
14 dkg cukor
14 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor
2 db tojás
1 teáskanál vanília (vaníliás cukor is megfelel)
20 dkg piros gyümölcs, lehet vegyesen is (fagyasztott, vagy friss)
2 evőkanál mandula forgács
porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (légkeverés 160 fok). 
Egy keverőtálban keverjük össze a cukrot a tojással, majd adjuk hozzá a vajat és krémesre keverjük össze. Ezután jöhet bele a liszt, sütőpor, darált mandula és dolgozzuk össze.

A massza felét tegyük bele egy sütemény formába, és akár kézzel szépen terítsük szét. Nem kell megijedni, kevésnek fog tűnni, de higgyétek el elegendő. Tegyük rá a gyümölcsöket, majd a maradék massza egyenletesen elkenve kerül a tetejére. Szórjuk meg a mandula forgáccsal és máris mehet a sütőbe, kb. 50 percre, míg aranybarna nem lesz. Ezután hagyjuk kihűlni, vegyük ki a formából és porcukorral megszórva, esetleg egy gombóc vanília fagylalttal tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése