tejszínes, kukoricás burgonyaleves lazaccal

2012. október 1., hétfő

Balzsamecetes padlizsán rózsaborssal

Pénteki piacos bevásárlásom alkalmával valami csoda dologra tettem szert. Fehér padlizsán - a termelő azt mondta, hogy talán még finomabb mint a lila társa, úgyhogy gyorsan bele a kosárba és már vittem is. A padlizsánnak nem tudunk ellenállni, nagyon változatosan lehet elkészíteni. De a hétvégén a lányom kedvencét készítettem, ami akár vajas, vagy olívaolajos pirítósra téve, de sültek mellé köretként, salátaként is megállja a helyét.
Íme az alapanyagok:


Hozzávalók:
3-4 db közepes padlizsán
olívaolaj
babérlevél
rózsabors
fokhagyma
balzsamecet



Elkészítés:
  1. A padlizsánokat megmossuk, lecsepegtetjük és karikára felvágjuk. Egy szűrőtálba téve megsózzuk és állni hagyjuk legalább 1/2 órát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Miután levet eresztett, törlő papírra téve leitatjuk róla a nedvességet, és szép sorban tepsibe helyezzük. Olívaolajjal meglocsoljuk, és megsütjük.
  3. Előveszünk egy nagyobb tálat és elkezdjük szépen rétegezni a következők szerint: padlizsán, rá fokhagyma szeletek, 3-4 babérlevél, pár szem rózsabors, balzsamecet, és így tovább, míg van alapanyagunk.
  4. Hűtőbe tesszük és pár órát állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Fogyasztás előtt 1/2 órával vegyük ki és szobahőmérsékleten tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése