tejszínes, kukoricás burgonyaleves lazaccal

2012. szeptember 26., szerda

Spenótos fetakrém

Ennek a krémnek az elkészítése igazán nem időigényes, viszont a siker - higgyétek el - nem marad el.  Pár perc alatt készen van, kis dobozva rakva pedig kiváló munkahelyi ebédnek is. Szendvicsbe kenve a gyerek is viheti uzsonnára. Már csak friss pékárut kell hozzá beszerezni. Érdemes friss spenótból készíteni, amíg nem jönnek a fagyok, a piacokon mindig találtok a termelőknél. 


Hozzávalók:
25 dkg kenhető, krémes fetasajt
30 dkg friss spenót
2-3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
olívaolaj

Elkészítés:

  1. Megmossuk a spenótot, az erősebb szárakat leszedjük, és összetépkedjük. Ha fagyasztott spenótból készítjük, ne a pürésített változatot válasszuk. Felhasználás előtt kiolvasztjuk, és a vizet jól kinyomkodjuk belőle.  A fokhagymát megpucoljuk és felszeleteljük.
  2. Az olajat egy serpenyőben közepes hőfokon megmelegítjük, a fokhagymát kicsit átpirítjuk benne, és már jöhet is rá a spenót. Összekeverjük és megfonnyasztjuk, ez kb. 10 perc, utána hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  3. Egy tálba tesszük a fetasajtot, rá a kihűlt spenótot, összekeverjük és már mehet is a hűtőbe. Másnapra összeérnek az ízek, de ez a krém 2 hétig is eláll a hűtőben. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése