tejszínes, kukoricás burgonyaleves lazaccal

2012. október 16., kedd

Békebeli csokis keksz

Esős őszi reggeleken kinek ne esne jól egy kis kényeztetés. Kívül ropogós, belül omlós és ez a mennyei finomság 25 perc alatt kész. Elkészítése nagyon egyszerű, a siker garantált!



Hozzávalók:

15 dkg vaj
16 dkg cukor (lehet keverve barna cukorral)
2 teáskanál vanília kivonat
1 db tojás
22,5 dkg liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
20 dkg sütésálló csokidrazsé
csipet só

Elkészítés:


  1. Melegítsd elő a sütőt 190°C fokra, gázsütő 5 fokozat. Két sütőtepsibe teríts sütőpapírt.
  2. Egy keverőtálban a cukrot és a vajat keverd krémesre, majd tedd hozzá a tojás és a vaníliát és ezzel is keverd tovább. Add hozzá a lisztet, a csipet sót és a szódabikarbónát, majd egy fakanállal jól keverd össze.
  3. Egy kisebb kanállal halmozz kis kupacokat a sütőtálcára, egymáshoz nem túl közel. Told be a sütőbe és 8-10 perc alatt süsd készre. Akkor jó, ha kívül aranybarna, belül még egy pici puha. 
  4. Vedd ki a sütőből és hagyd pár percig a tálcán, majd rakd ki egy rácsra kihűlni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése