tejszínes, kukoricás burgonyaleves lazaccal

2012. október 1., hétfő

Tejszínes, kukoricás burgonyaleves füstölt lazaccal

Hétvégén ebédvendégeink voltak, így még nagyobb lelkesedéssel alkottam a konyhában. A menüt úgy kellett összehozni, hogy mindenki megtalálja, ami neki tetszik: vegetáriánus, nem vegetáriánus és válogatós kisgyerek is. 
Ez a leves nagy siker volt, pillanatok alatt elfogyott, alig sikerült megmenteni egy tányérral a fénykép kedvéért (nem is igazán vagyok elégedett). Elkészítése nagyon egyszerű, kezdő szakácsoknak is nagyon ajánlom, biztos, hogy a sikerélmény nem marad el.



Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 db közepes burgonya
1 doboz konzervkukorica
1 csomag szeletelt füstölt lazac
1,5 dl tejszín
1 l zöldséglé
petrezselyem a tálaláshoz (ami a képről lemaradt)

Elkészítés:
  1. Megpucolom a burgonyát és kis kockákra vágom. A vöröshagymát megpucolom és ezt is apró kockára vágom a fokhagymával együtt.
  2. Egy lábasban a vajat felolvasztom, jöhet bele a hagyma és a fokhagyma. Megpárolom és rádobom a krumplit, összeforgatom és 5 percig hagyom egy kicsit párolódni. Felöntöm a zöldséglével és majdnem készre főzöm a burgonyát.
  3. Mikor majdnem kész, jöhet bele a kukorica, aminek a levét leöntöttem. Ezzel is egy kicsit összefőzőm. Közben vékony csíkokra vágom a lazacot és beleteszem a levesbe.
  4. Egy kis tálba öntöm a tejszínt, rámerek 2-3 merőkanál forró levest, megvárom míg átmelegszik a tejszín és beleöntöm a levesbe. Egyet forr és rögtön elzárom.
  5. Tálaláskor meghintem petrezselyemzölddel. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése