tejszínes, kukoricás burgonyaleves lazaccal

2012. október 17., szerda

Vörös lencse fűszeresen padlizsánnal

A vörös lencsét azért szeretem, mert nem kell beáztatni, azonnal használható, nagyon gyorsan megfő. A török és indiai konyha gyakran használja, tápláló, rostban és vasban igen gazdag. Én mindig tartok a kamrában belőle, mert felhasználásával gyors vacsora varázsolható az asztalra. Ez az indiai recept is ilyen, fél óra alatt elkészíthető.



Hozzávalók:

30 dkg vörös lencse (leöblítve)
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál curry
1 evőkanál tamarind paszta
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
gyömbér
olaj

Elkészítés:
  1. A lencsét tegyük egy lábasba 1/2 liter vízzel, a kurkumával és a tamarind pasztával. Kb. 15 perc alatt főzzük puhára, közben időnként keverjük meg, és ha szükséges, a vizet pótoljuk. 
  2. Ez idő alatt pucoljuk meg a hagymákat, vágjuk fel és egy serpenyőben kicsit fonnyasszuk meg. Ha friss gyömbért használunk, egy kb. 3 cm darabot reszeljünk bele, keverjük össze a hagymával és kb. 5 perc alatt pároljuk össze. 
  3. Adjuk hozzá a curryt és öntsük a lencsére, keverjük össze és még további 10 perc alatt főzzük össze.
Nagyon jól illik hozzá a korábban már leírt rózsaborsos padlizsán, valamint tálalhatunk még hozzá jázmin rizst, mangó lasszit. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése