tejszínes, kukoricás burgonyaleves lazaccal

2012. december 10., hétfő

Orosz húspogácsa/nugetts

Tapasztalatom szerint, ha háziasszonyok beszélgetnek, van egy pont, amikor előbb-utóbb eljön az a pillanat, hogy szóba kerül a sütés-főzés, a finom receptek cserélése. Mindenkinek vannak olyan kedvencei, amihez valamiért kötődik: nagymamától, anyukától tanulta, külföldi utazás alkalmával vált a családi konyha kedvencévé, saját konyhai kísérleteinek, alkotó tevékenységének sikeres darabja. Amikor a napokban eljutottam tornázni, én is így jártam: az öltözőben a másfél órás zumba után, délidőben természetesen a főzésről kezdtünk beszélgetni. Repkedtek az ötletes, könnyű, viszonylag rövid idő alatt elkészíthető receptek,  hiszen a tornával eltöltött időt gyorsan be kell hozni, mire hazaér a család, nem árt ha valami finomság is kerül az asztalra. Hát így került a mi asztalunkra is az alábbi étek, amit egy Oroszországban született háziasszonytól hallottam. Egyszerű, gyors és nagyon finom, a fiam orosz nugettsnek nevezte el.   



Hozzávalók:
1 db nagyobb csirkemell
2-3 tojás (a hús nagyságától függ)
1 fej vöröshagyma
1,5 evőkanál étkezési keményítő
olaj a sütéshez
só, szerecsendió

Elkészítés:

  1. Egy egész csirkemellet nagyon apróra fölvágunk (nem daráljuk). A vöröshagymát megpucoljuk, ezt is apróra vágjuk. Egy tálba felütjük a tojásokat, felverjük, aztán jöhet bele a keményítő, ezzel csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk a hagymát, sót, borsot és szerecsendiót és összekeverjük. A keveréknek nagyjából olyan sűrűnek kell lennie, mint a krumplitócsninak.
  2. Egy serpenyőben olajat melegítünk, majd mikor forró, kanállal beleadagoljuk a keveréket. Pár perc elteltével megfordítjuk, szép aranysárgára sütjük.
A köret lehet egy könnyű saláta, a gyerekeknek sült krumpli, krumplipüré.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése