tejszínes, kukoricás burgonyaleves lazaccal

2012. december 11., kedd

Levendulás brownie

Az alábbi finomság kedves barátném receptje, egy kis levendulával megbolondítva. De a karácsony közeledtével a levendula behelyettesíthető cukrozott narancshéjjal, gyömbérrel, ezek nagyon jól passzolnak az étcsokoládéhoz, de ízlés és fantázia szerint, kinek mi tetszik. Az ünnepi menü desszertjeként levendulás fehércsoki, fagylalttal sem rossz (ilyenkor a tésztába azért ne tegyünk levendulát, az már túl sok lenne). Igazi brownie recept, olyan, amilyennek lennie kell: kívül picit ropogós, belül lágy, egyszóval isteni!



Hozzávalók:
20 dkg jó minőségű étcsokoládé
20 dkg liszt
20 dkg cukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
4 teáskanál neskávé
4 tojás
2 dl olaj
1 teáskanál levendula
1 marék dióbél

Elkészítés:
  1. Kapcsoljuk be sütőt, melegítsük elő 175 fokra. Gőz fölött olvasszuk fel az összetördelt étcsokoládét. Egy keverőtálba üssük fel a tojásokat és cukorral keverjük szinte krémesre. Ezután öntsük bele az olajat, ezzel is jól keverjük össze, majd jöhet bele az olvasztott étcsokoládé.
  2. Mérjük ki a cukrot a lisztet és a többi száraz hozzávalót, majd adjuk hozzá a híg keverékhez és ismét jól keverjük össze.
  3. Egy tűzálló üveg tálat kenjünk ki vajjal és pici liszttel, majd öntsük bele a masszát és egyenletesen terítsük el.
  4. Tegyük a sütőbe és kb. 18-20 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a teteje már szilárd, de egy tűt beleszúrva a tészta lágy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése