tejszínes, kukoricás burgonyaleves lazaccal

2012. november 26., hétfő

Sütőtökkrém mascarponéval keverve

A sütőtök az egyik legjobban használható zöldségfélénk, a babák első főzelékzöldsége, teli vitaminnal, finom édes íze pedig páratlan. Nagyon sokféle módon elkészíthető. Lehet sütni, főzni, levesnek elkészíteni, curryt alkotni belőle, én imádom a sütőtökös rizottót is - szóval a variációk száma határtalan. Az alábbi recept egy nagyon egyszerű, ámde nagyszerű felhasználási módja ennek a zöldségfélének. 


Hozzávalók:
1 db kisebb sütőtök
10-15 dkg mascarpone
csipet só
metélőhagyma

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Megmossuk a sütőtököt és felvágjuk nagyobb darabokra. Berakjuk egy tepsibe és megsütjük a szokásos módon. Ha kihűlt, egy tálba a héjából kikanalazzuk és összekeverjük a mascarponéval és a csipet sóval. Botmixerrel összeturmixoljuk és apróra vágott metélőhagymát adunk hozzá. Ha éppen van otthon, rakhatunk bele natúr tökmagot is. Pirítóssal vagy friss finom kenyérrel tálaljuk.
A mascarpone adagolásával vigyázzunk, szerintem 2-3 evőkanálnál ne legyen több, mert könnyen elvész a sütőtök íze.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése