tejszínes, kukoricás burgonyaleves lazaccal

2012. november 14., szerda

Zsidótojás

Imádom ezt a receptet, bármikor tudnék belőle enni. Ajánlom mindenkinek, aki nem fogyókúrázik, szereti a libazsírt, lilahagymát, tojást. Előre el lehet készíteni, úgyhogy kiváló reggelire, vacsorára, szendvicsbe, vendégvárónak, szóval bármikor tálalható. 



Hozzávalók:
6 db tojás
1 nagy fej lilahagyma
1 evőkanál mustár
3-4 evőkanál libazsír (mással nem helyettesíthető, ez a lelke)
csipet szerecsendió
csipet só, bors

Elkészítés:

  1. Megfőzöm a tojásokat, lehűtöm és megpucolom. A hagymát apró kockára felszeletelem, egy tálba szórom. A tojást a tojásszeletelővel úgy vágom apróra, hogy először keresztbe, aztán hosszába vágom. Minden hozzávalót a tálba teszek a hagymához, jól összekeverem és hűtőbe rakom. Fogyasztás előtt fél órával kiveszem, friss kenyérrel tálalom. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése