tejszínes, kukoricás burgonyaleves lazaccal

2012. november 16., péntek

Túróval rakott krumpli

Az alábbi recept hihetetlen egyszerűségével ugyanakkor finom ízeivel varázsolt el. Szeretjük a krumplit minden formában, számtalanszor csinálok rakott krumplit, de ez a változat egész különleges. Nagy siker volt a vacsoraasztalnál - végre egy étel, ami egyformán ízlett a vegáknak és a megrögzött húsevőknek is. Hétköznapi vacsinak egy pohár forralt borral szerintem kitűnő.



Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
1 kisebb fej hagyma
30 dkg túró
2 kanál tejföl
pici vaj, zsemlemorzsa
20 dkg mangalica szalonna


Elkészítés:
  1. Főzzük meg héjában a burgonyát és hűtsük le. Pucoljuk meg a hagymát, vágjuk karikára. Keverjük össze a túrót a hagymával. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, légkeveréses 180 fok.
  2. Egy tepsit kenjünk ki vajjal és szórjuk meg zsemlemorzsával. Tegyük bele a karikára vágott hagymát, majd egy sor karikára vágott burgonyát. Ezután kenjük rá a tejfölös túrót, majd fedjük be a maradék burgonyával.
  3. Toljuk be a sütőbe. Egy serpenyőben olvasszuk ki az apró kockára vágott szalonna zsírját. Miután a sütőben sült pár percig a burgonya, vegyük ki és locsoljuk meg a szalonna zsírjával, szórjuk rá a szalonnát, majd toljuk vissza a sütőbe és süssük készre kb. 30 perc alatt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése