tejszínes, kukoricás burgonyaleves lazaccal

2012. november 7., szerda

Tejszínes padlizsán krémleves

Már megint padlizsán és már megint leves. Nem tehetek róla, én nagyon szeretem, de családunk több tagja is. Ezt a receptet egyébként most kedves barátnémnak ajánlom, legutóbb megbeszéltük, hogy mindenképp bekerül a blogba. Nem csak vegáknak!



Hozzávalók:
2-3 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db zöldségleves kocka (szigorúan bio)
1,5 dl tejszín
olívaolaj

Elkészítés:


  1. Mossuk és hámozzuk meg a padlizsánokat, majd vágjuk apró kockára. Pucoljuk meg a hagymákat és ezeket vágjuk apróra.
  2. Egy lábosban melegítsük meg az olajat, és fonnyasszuk meg a hagymákat, majd dobjuk rá a padlizsánt. Sózzuk és pároljuk meg, de az sem baj, ha kicsit lekap.
  3. Mikor félig-meddig már fonnyad, öntsük fel vízzel, jöhet bele a két kocka és főzzük puhára. 
  4. Egy tálkába öntsük bele a tejszínt és ha megfőtt a padlizsán, a léből merjünk a tejszínre, hagyjuk azt átforrósodni. Öntsük vissza a levesbe a tejszínes lét és botmixerrel pépesítsük, és óvatosan forraljuk össze a tejszínnel.
Az ínyencek megbolondíthatják egy kis mustárral, mézzel - nagylányom így szereti.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése